تاریخچه و موقعیت شهر شانگهای
شانگهای برفرازدریا، نام برازنده بر بزرگترین قلب تپنده اقتصاد کشور چین و آسیا، و دومین شهر بزرگ جهان بعداز توکیو است. شانگهای که نام اقتصادی "هو" نیز دارد، جزء بنادر چین محسوب می شود. این شهر با سازه های خیلی بلند و یا غول سازه مملو از جمعیت نیز میباشد. شهر دارای ۲۵ دانشگاه و موسسه علمی، معروف به شهر روشنفکری و کارگری می باشد.
این شهر در ابتدا یک دهکده کوچک ماهیگیری بوده که در سال ۱۶۴۲ به دست انگلستان افتاد. در سال ۱۹۳۰ به دلیل عدم ویزا برای مسافران افراد زیادی به خصوص حدود ۲۰ هزار نفر یهودی از ترس نازی ها به این شهر مهاجرت کردند. در سال ۱۹۴۳ این شهر توانست استقلال خود را به دست آورد و در سال ۱۹۷۶ با سیاستهای دان ژاوپینگ به عنوان قطب تجارت به فعالیت پرداخت. این شهر در اوایل قرن بیستم یکی از بزرگترین شهرهای جهان و مرکز تجاری قاره آسیا بود که کمتر از یک قرن توانست اعتباری گذشته خود را به دست آورد و با توان هرچه بیشتر در حال پیشرفت است.
شانگهای در کنار رودخانه هوانگ یو، در جنوب یانگ تسه و در مجاورت اقیانوس آرام است. رودخانه این شهر را به دو بخش تقسیم کرده است. بخش شرقی به نام پودونگ که شهر با سازه ها و معماری جدید قرار دارد و بخش غربی به نام پوژی که فرودگاه اصلی شهر در آن جای گرفته است. قسمت دیگر شانگهای اکسپو ۲۰۱۰ است که نمایشگاه بینالمللی سال ۲۰۱۰ در آن برگزار شد و بالاترین تعداد بازدید کننده را در تاریخ این نمایشگاه به خود اختصاص داد.
آب و هوای در شهر شانگهای
این شهر دارای چهار فصل و میانگین دمای ۱۶ درجه میباشد. تابستانهای پرباران و زمستانهای سرد و یخبندان، این شهر به علت آب و هوای مرطوب استوایی همیشه آماده بارش می باشد در تابستان گاهی رطوبت تا ۸۰ درجه میرسد که میتواند آزاردهنده باشد ولی فصل پاییز بسیار مناسب و ایده آل برای یک سفر خاطره انگیز است.
شانگهای یک شهر تاریخی به حساب نمیآید ولی توانسته تبدیل به قطب بزرگ اقتصادی جنوب آسیا باشد. این شهر مرکز بازرگانی و تجارت، صنعت، پژوهش، بانکداری و بزرگترین بندر از لحاظ ظرفیت میباشد. این شهر دارای اقوام متفاوتی می باشد که از لحاظ پوشش نیز متفاوت هستند. نسل جدید بیشتر تمایل به پوشیدن لباس هایی به سبک اروپایی و مدرن دارد ولی اکثر روستائیان هنوز لباسهای محلی بسیار زیبایی برتر می کنند. به طور مثال" پاتو" لباس خیلی معروف زنان شانگهای می باشد. البته این شهر فقط متکی بر پایه سازه های جدید و صنعت نمیباشد. موزه، معابد تاریخی، سالن تئاتر و اپرا، میدان مردم، پارک آکواریوم، باغ های سنتی و زیبا، منطقه باند، شهر قدیمی، خیابان نانجینگ و... نیز می باشد. که مردم جهان سالانه هزینه زیادی بابت دیدن این اماکن متحمل می شوند.
بخش های توریستی و دیدنی شانگهای
این شهر که سالانه تعداد بالایی توریست را میزبانی میکنند، دارای اماکن بی نظیر یا کم نظیری می باشد. از جمله، آکواریوم اقیانوسی شانگهای: این آکواریوم در منطقه پودینگ و محله و لوجیازوی قرار دارد که صدر سال ۲۰۰۲ به بهره برداری رسیده است. با ورود به این آکواریوم می توان حس قرار گرفتن در اقیانوس را تجربه کرد. دیدن انواع کوسه ها، ماهی ها و موجودات ریزودرشت اقیانوس، وجود تونل های زیر آب که در دنیا مقام اول را دارد، همه جزء دیدنی ترین های این آکواریوم می باشد، در اینجا چهار تونل وجود دارد که هر یک با زاویه دید ۱۸۰ درجه و یا ۲۷۰ درجه و جمعاً به طول ۱۶۸ متر می باشد. با قرار گرفتن در آن می توان به راحتی حیات وحش زیر آب را دید و لذت بسیار و غیر قابل وصف را لمس و تجربه کرد.
معبد لانگا: بزرگترین مجموعه معابد شانگهای در سال ۲۴۲ پس از میلاد مسیح ساخته و در سالیان متمادی مورد بازسازی واقع شده که ساختار اصلی کاملاً حفظ شده است. البته این معبد در خارج شهر است و بازدید از آن موجب آرامش میشود.
برج مروارید: این برج تلویزیونی که سومین برج بلند آسیاست. دارای ۴۶۸ متر طول می باشد و دارای ساختار و طراحی بسیار زیبایی، که از آن ۱۱ گوی فولادی در اندازه های مختلف از سوی آسمان به سمت زمین آویزان شده که منظره بسیار دیدنی را ایجاد کردهاست.
برج مالی جهانی شانگهای: این یک ساختمان بسیار بلند و با ارتفاع ۳۴۹۲ متر و بلندترین ساختمان در کشور چین است. در این ساختمان بخشهای مختلفی چون هتل، مراکز خرید، بخش های اداری، سالن کنفرانس وجوددارد.که طراحی و ساخت این برج بلند مورد توجه گردشگران زیادی واقع شده است.
جو جیا جیائو: یک شهر بسیار قدیمی است که حوادثی را در سه سلسله مختلف تجربه کرده و قدمت آن بیش از ۱۷۰۰ سال است. این شهر از آرامش خاصی بهرهمند است که گذراندن ساعاتی در خیابان های آن احساس سرخوشی و شادی را به طرفدارانش هدیه میکنند.
باغ های یویوان: این باغ ها که در محله قدیمی شهر واقع شدهاند و دارای معماری و طراحی سنتی چینی هستند، با گذر در آن میتوان چین قدیم را بیشتر حس کرد.
تردد در شهر بزرگ شانگهای
با وجود جمعیت زیاد در شهر شانگهای این شهر بدون ترافیک و آلودگی است. مردم شهر بیشتر از وسایلی نظیر دوچرخه، موتورسیکلت و وسایل نقلیه عمومی، مانند: اتوبوس و مترو برای جابجایی استفاده میکنند. در پیاده روها خط ویژه برای عبور و مرور دوچرخه و موتورسیکلت قرار دارد. باید یادآور شویم مترو در سال ۱۹۹۳دراین شهر تاسیس و راهاندازی شد. مترو در شانگهای دارای ۱۴ خط و ۳۳۷ ایستگاه، و طولانی ترین متروی جهان با ۵۴۸ کیلومتر طول می باشد. که تقریباً به تمامی نقاط شهر دسترسی کامل دارد . زندگی در شهر شانگهای یعنی زندگی کنار عجیب ترین سازه های دست انسان.